Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Wednesday, 5 September 2012

me.nyam.pah.



heh, kalau pak cik tu nampak bende alah kata atas ni mesti dia cakap;

women's logic.

menyampah. perasan. women's logic ke, hape ke, yang penting, emosi dan tindakan wanita ni sukar dikawal. senang cite, women ni mysterious. hanya orang tertentu je yang kenal dia macam mana. dan teringat kata-kata seseorang, (kak fatimah syarha kot.);

"kita takkan kenal orang tu macam mana, unless kita dah dok sebumbung dengan dia. berchenta 5-6 tahun pun, sebenarnya kamu masih tak kenal dia.

ada orang tu kata, nak kawen kena la berkenal-kenal dulu. yes, indeed, itu memang betul tapi kenal tu tak payah la sampai bertahun-tahun kan? tengok kak Fatimah syarha dengan hubby dia punya kisah. lagi sweet. tak payah pun nak kena kenal bertahun-tahun. jeles dengan dia. *sigh*

oke, tukar topik.

sekarang ni saya keep replaying video matlutfi yang baru, pasal tutorial songkok dia tu. setiap hari, since dia launch video 'tutorial' dia tu kat youtube saya mesti buka. sampai boleh hafal. apakah ini yang dinamakan angau..? =_=' ngeng. suka tengok muka penat dia yang cakap;

" bla bla.....siapkan report, assignment......bla bla.. urgh!"

dengan

"stressnye belajaq"

muka dia yang bersungguh-sungguh tu suddenly nampak macam macho. heh.. angau bangau. =_='

oke, tukar topik lagi.

suddenly hati ni rasa tak tenang. macam ade je something yang tak betul. kenapa ek? tak suka lah bila mana hati asyik pergi pada benda yang bukan-bukan, pasal lelaki, pasal masa depan. urgh.  macam dah takde benda lain nak kena ingat.


bismillahirrahmanirrahim...
Ya muqallib al-qulub, thabbit qalbi ‘ala dinik
Wahai Tuhan Yang Membolak-balikkan hati, tetapkan hati ini di atas agama-MU..

Ya muqallib al-qulub, thabbit ‘ala’l-haqq
Wahai Tuhan Yang Membolak-balikkan hati, tetapkan hati ini di atas kebenaran-MU..
Ya muqallib al-qulub, thabbit qalbi ‘ala ta’atik
Wahai Tuhan Yang Membolak-balikkan hati, tetapkan hati ini dgn taat pada-MU
Amin ya rabbal al-amin...............


thanks tu ukhti Nafisah Halim. curik status dia. curik doa dia. ni nampaknya kena balik Melaka cepat-cepat ni. dok umah makin lama makin lagha. balik Melaka insyaAllah, saya nak busykan diri balik. busykan diri dijalan yang diredhaiNYA.

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...