Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, 6 September 2012

prank.

as salam.

things that i hate to do (tapi buat jugak. =_='), bila mana time tu tak puasa lepas tu pergi jalan-jalan (bersebab) kat shopping mall adalah;


TERbeli barang yang tak perlu. -->beli sebab comel/desakan orang ketiga.
TERtumpah or TERmakan askem comot. -->bajet macam budak kecik padahal dah tua bangka. >.<
MAKAN makanan pelik-pelik--> dan lepas tu addict. ceet.

dan tadi, sebab tak jadi nak potong rambut kak fiza ajak 'jalan-jalan usha-usha makan-makan'. terbaik. beli sushi sampai rm20. beli coolblog rm9.70. beli barang kat daiso entah bape hinggit tadi. haish.. macam mana nak kumpul duit nak kawen neh. eh? lupakan. susahnya nak saving kalau jadi perempuan ni. senang digoda. nafsu 'membeli' tu melampau-lampau sangat.

#owh bajet..bajeeeet. bajet kau sorang ade nafsu 'shopping' neh. <---tiru gaya matlutfi. kekekee...comel.

oh, lupa pulak. beli sushi sampai rm20 tu bukan saya makan sorang. tapi beli untuk adek-adek kat rumah. dorang puasa, mesti kempunan nak makan mende alah tu. tu pun ayah dah bising, cakap 'rm20 untuk sushi tu boleh beli lauk makan untuk beberapa hari tau'. hehehe.. memang la yah, tapi kitorang teringin oke? teringiiiin~.. tu pun alhamdulillah akak tak perkenalkan adek-adek kat takoyaki. kalau tak.. hohoho..

eh, lupa pulak tajuk entry pasal prank. bukan pasal kisah hidup saya harini. urgh..maaf. intro panjang sangat. =.=

makanya, bila balik tadi, (disebabkan adik-adik semua puasa) maka saya dikerahkan untuk buat kerja rumah. bayangkan, dengan tudung pun tak bukak lagi (penaaat), lepas tu terus kemas-kemas dapur. heh.. memang la mood jadi tak baik kejap. dan suddenly telefon rumah berbunyi. dengan malasnya saya mengankat;

" weei, ni shao she ma?" -->something sound like that. saya maen sebut je ntah apa maksudnya pun saya tak tau. eheh.

" ........ klik." --> orang tu dengan kelam kabut letak.

dan ibu ayah yang ada kat ruang tamu depan masa tu pandang saya dengan renungan yang tak dapat dikenalpasti. beberapa saat kemudian;

"BHAHAHAHAHAHAHA..."

satu rumah bergelak sakan. heh, ingatkan nak kena marah. hehehe... jahat gilos aku. sukahati je prank orang camtu. then telefon berbunyi lagi.

" ni hao ma? !@#$%^ (bahasa cina mandarin korea semua bercampur menjadi satu)"

"errr................klik!" --->dia letak lagi.

hahahaha.. satu rumah bergelak sakan. ayah siap bagi cadangan lagi,

"lepas ni cakap la bahasa tamil pulak. korean ke, jepung ke."

eh eh ayah ni. mengajo anak buat yang buakan-bukan pulak. kekekeke... jahat gilos. dan kemudian telefon rumah berbunyi lagi.

"annyeong!~"

" NAK CAKAP DENGAN FATIN BOLEH TAK." --> suara garang. macam tengah bengang. errr...

"oh. sat na." --->suara orang cuak.

padanmukakau. amekaw. nak sangat orank orang. kan dah kena marah. tau pun cuak. =___='

kesimpulannya: sila jangan maen-maenkan hati dan perasaan orang. lagi-lagi hati pemanggil telefon rumah anda. sekian. 


0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...