Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Tuesday, 2 October 2012

.anak ibu ayah ni kuat.

as salam..

uhuk3...*kunun2 batuk ala-ala gedik*

this is the worst. terpaksa skip 2 kelas sebab tak tahan pening kepala. tak tahan mengantuk makan ubat. tak tahan air-cond yang mengundang mata untuk menjadi sepet. dan mengundang hingus yang laju mengalir bak sungai congkak.

tengahari tadi, ade masa 2 jam je sebelum nak pergi kelas MAF. konon-konon dah sehat la. dengan pantas dan kabutnya saya masak nasi ayam dengan keadaan yang sakit tekak ni, sampai kena mintak tolong housemate tolong rasakan sup dan kuah cili tu. huhu.. ingatkan dah boleh masak (Jiha sampai tambah dua kali. yeay!) sedap-sedap ni, makanya boleh la pergi kelas macam biasa. sekali dekat kelas MAF sakit kepala mula menyerang. suara dah tak boleh nak keluar. diam-diam saya makan ubat sakit tekak. hah bagus. tekak makin pedih. sob sob...

dah la kelas 6 jam straight. dengan beraninya, saya jumpa madam Wan, lectrurer for next subject untuk mintak tak hadir kelas. dengan suara dan muka yang meyakinkan (haruslah. dah aku sakit betul-betul. daaa..? =_=') , madam pun suruh balik berehat. sampai rumah, solat, telan panadol (which, saya takkan pernah nak makan kalau tak sebab esok ade test LAW dan saya tak larat nak baca buku kalau sakit). dan dan pulak teringat pukul 6.30 nak kena jumpa Syahmi. adoooi..takkan nak suruh dia datang rumah pompuan pulak. shiro! takmo! dan tiba-tiba dia hantar mesej;

salam. maaf, ana tak sihat. harini ana tak datang pun kelas. tak dapat jumpa enti rini. maaf.

yes! alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah...!! rasa nak menangis pun ada. Allah betul-betul bantu saya. =') dengan perasaan terharu tu, saya terus tidur. sampailah pukul 5 lebih tadi. great. lama gilos aku tidur. =__=' bangun-bangun tengok saham. hah, ni lagi bagus. orang sakit pun gedik nak main saham. sekarang ni saya join game ni;



lepas tengok saham banyak rugi, (kah kah kah. padan muka.) terus sambung tidoq balik. makin sakit pulak kepala, tapi dah tak mengantuk. sebenarnya, dari pagi tadi hati kecil saya meronta-ronta nak telefon ibu ayah mengadu. tapi lepas fikir-fikir balik...heh.. maunya ibu ayah nak layan? sob sob.. takpelah. mengadu pada DIA je lah. then membebel sorang-sorang kat blog. insyaAllah, mesti esok oke punye. =') anak ibu ayah ni kan kuat? *yakinkan diri sendiri*


sumber: facebook


p/s--> esok b'day kak wa. uwaaaa... nak ikot sambut.. tapi.. macam tak larat je.. sori kak wa... orang wish dari jela. join dalam mimpi. sob sob...

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...