Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Friday, 26 October 2012

apa kata hati?

as salam.

sometimes, kata hati yang firssssssssssssst tu dah betul.selalunye lah. tapi sebab ragu-ragu, so kita biarkan je. kan? macam masa jual beli saham. saya ade instinct yang ia akan naik lagi, tapi sebab ragu-ragu, at the end lepas dah jual... booom! dia naik berlipat kali ganda. heh. bukan sekali, tapi berkali-kali. berapa ribu dah saya rugi. sampai gaduh-gaduh dengan ayah. sama main yang visual punya, dia main yang realiti punye. huhuhu..

dalam exam pun sama. kata hati dah cakap dah, ni jawapannya ni, tu jawapannya tu, tapi nak jugak guna logik akal yang pelik dan tak logik ni. at the end result dye? heh.. tak payah tanya lah. yang saya liquid tu, semuanya salah. jawan mula-mula tu pulak, dah 80-100% betul. at least kalau 50% betul pun, still boleh dapat satu markah kan? haisssh... rugi...rugi...

dalam kehidupan seharian? haaa..tak payah cakap la. mende ni boleh diaplikasikan kat mana-mana pong. dalam kerja-kerja persatuan lah, kerja group lah, mesti ada though macam;

"eh, ni idea yang aku pikir tadi ni. kalau aku yang cakap tadi kan bagus"


tak pun;

"haaa... betullah yang aku pikir tadi"

heh. ironinyeeee~ *cakap sambil pejam mata bajet budak-budak* kekeke... gedik. =____=. but still, bendanya kata hati tu mesti dah terdetik satu jawapan yang betul. tapi sebab ragu-ragu, hesitation yang melampau-lampau, so kita let go kata hati (yang kita dah agak yang ianya betul tapi kita nak jugak endahkan) dan ikot logik akal yang selalu membawa kepada..... malu sendiri. sekian. >.<

disebabkan saya suuuuke memalukan diri sendiri (one of my hobby yang pelik), maka saya selalulah mengendahkan kata hati. contohnya, kata hati dah cakap;

"jangan balas mesej/angkat call/involve lagi dengan nappeum namja. jauhkan diri dari dia. jaga hati. jaga iman. iman awak tu lemah. jangan menangis sebab mana-mana lelaki yang bukan mahram lagi. chaebal (please!), tetapkan pendirian awak!"

tapi at the end, heh.. tau-tau sendiri la. siap pergi bukak memory lane lagi. memang parah la gini. pastu at the end, seperti yang dijangka. hoooreeey! kita malu lagi!

=____________=

makanya, lepas ni kena kuatkan lagi iman. kuatkan diri. make sure tak terjebak lagi dengan kumpulan yang suka mengikot kata otak, dan menolak kata hati. kita patut ikot kata ALLAH. amek mana yang baik, tinggalkan mana yang dilarang. kan senang...? kaaaaaaaaaaaaaaaann..............? *gaya sir nazim*





p/s--> muka menyesal. ada yang kata muka menangis. heh. mana-mana pun, tetap jugak muka aku. =____= muka penuh jerawat. ciri-ciri wanita matang. eheh? ;p

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...