the day: MEBA ATTACK!

as salam.


seperti yang dijanjikan (eheh, macam ape je bunyinye.) here's the full story on the event. kekeke...=)

pada 21 Oktober yang lepas, disebabkan saya ingin mula menghabiskan masa bersama-sama kawan di KBM maka saya dengan berbesar hatinya join program MEBA (member's of bachelor in accounting) which is OPKIM MEBA ATTACK yang bertempat di Sekolah Menengah Iskandar Shah, Jasin, Melaka. fyi (for your information), sejak dari sekolah lagi saya suka join program kemasyarakatan ni. selalu jeles dengan mereka yang dapat join. dan akhirnya, diri sendiri dapat jugak pergi. yeay!
#sebenarnya masa semester 2 dulu dah join jugak program kemasyarakatan dengan anak-anak yatim under Rakan Intelek. lupa pulak. hew hew hew...
dan desebabkan saya malas nak cakap panjang-panjang, makan kita biarkan gambar berbicara. ceeewaaah! credit pic to my phone (cik nini), dahlia's phone and MEBA's photographer. =)


welcome to SMKIS!



 first activity berkumpulan. tanam pokok! kekeke... bukan kitorang yang buat pong. budak laki 2 orang ni hah yang settlekan. senior part 8, Akhbar (tak reti nak panggil abg. sorry) dan si atlet Qayyum.


2nd activity, sukaneka! hew hew hew.. jangan tekejut tengok budak gemok ni lari. hebat tau! *tangan didada mata keatas*








 kawan-kawan kelas dahl yang sporting. sebok je si gemok kat hujung sekali belah kanan pakai tudung merah tu. ;p







pernah tak nampak orang kena denda dengan gembira? heh.. kumpulan kitorang dengan semangatnya ketuk ketampi sambil kira kuat-kuat. lepas tu siap minta tolong ajk amekkan gambo lagi. eheh. tengok muka acting sedih ni. kekeke...

kena pakai kapur kasut kat muka. sebab game campak kasut fail. hew hew hew... kena kapur pun still hepi lagi.

owh..ini budak manyak bajet oo... sibok mao amek gambar lepas mandi dengan air hujan. huhuhu.. alhamdulillah pakai baju hitam. kalau taaaaaak... T_T





dahlia merenung tempat kenangan. hew hew hew..



alhamdulillah, kami dapat 2 hamper, satu untuk group paling ceria. satu lagi untuk menang sukaneka. heh, jangan tak percaya budak gemok ni dah sumbangkan kemenangan untuk satu game tau! kekekeke... abes burn 5 kilo aritu. ;p

overall, tak rugi lah saya bangun dengan kabutnya sebab malam sebelum tu ade program sampai lewat malam. pastu katanya pagi tu bas gerak pukul 6.45, but mata saya terbuka tepat-tepat 6.45 pagi. T_T bayangkan betapa kabutnya saya dengan nak pakai lens, nak mandi, nak kemas barang sume. sob sob... ingatkan dalam bas nak tidur kejap, but then bila dah duduk sebelah kawan lama memang tak la nak tidur kan. sebok bukak 'memory lane'  sepanjang perjalanan. sebok cerita pasal inchek biskut. sebok cerita pasal geng kuning. aigooo..




kami berjodoh. itu yang pasti. walau berapa tahun terpisah pun, bila jumpa tetap tak janggal. masing-masing boleh masuk dengan perangai masing-masing. nak cari kawan macam ni? satu dalam seribu. huhuhu... thanks dahlia, for making my day. thanks adik-adik yang terlebeh peramah, sampai boleh acknowledge nama saya time berucap kat depan. *malu* hehehe.. sayang korang! memang bertambahlah adek-adek saya.. =)

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...