Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, 15 November 2012

cerita anak sulung.

as salam.

alhamdulillah.. tinggal satu je lagi test minggu depan untuk tamatkan 'demam test 1'. pheew~.. lega. dalam saya tengah sibuk menyiapkan poster untuk exhibition kitorang, saya terjumpa benda ni kat facebook. orang dok share sana, share sini. mula-mula saya buat derk je, sebab my though said that;

'alah, bukannya betul pun yang aku nak amek kesah sangat'.  

but then bila teliti apa yang dorang tulis;

'eh, macam sama je? hohoho... daebak!'

dan lama-lama bila baca;

'salah salah salah! nononono. that's not me! >.<'

makanya marilah kita bersama-sama kita cek, whether mende ni betul ke salah. let's check it out!

************

Siapa ANAK SULUNG? sila baca..^_^

1) ANAK MANJA EMAK ♥
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.

---> pffffft! one word. HARAPAN. takde maknanya diutamanakan. disayangi lebih adelah kot. in my own dream! hohoho...

2) ANAK DEGIL
Anak pertama dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg betul. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

-----> oh. my. har har har. kalau saya anak degil, nescaya haru biru rumah nanti. according to ibu,saya anak paling mendengar kata berbanding adik-adik yang laen. hohoho..

3) TAK PANDAI PUJUK
MJemang anak no 1 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.

---> tak payah pakwe, ibu merajuk pun saya tak reti pujuk. >.< biasanya it will end up as ibu yang pujuk saya. heee~.. budak gedik memang gini. 

4) BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.

--> pergh pergh.. oke, ini betul. *panas telinga* saya memang setia orangnya. setia menunggu jonghyun masuk Islam lepas tu kawen dengan saya. eheh? =____='

5) HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.
--> tipu tipu tipu! semua kaler kita suke ek! takdenye suka kaler hitam putih je.


6) HATI
Anak no 1 ni juga nampak aje keras, tp hati dia lembut. Satu lagi perangai dia tak boleh ditegur.
-->bab lembut tu dah betul dah. sekali bila kata tak boleh ditegur.. pergh..pentipu!


7) BERDIKARI
Very independent. Memang betul. Tp kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.

--->sooo true. 100% true. miss independent~... lalala~

8) ARAHAN
Anak no 1 ni juga dia payah nk terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.
---> haha! oke, ni ade sikit. sikit la. sikit. tapi kalau orang dah panggil nama penuh dengan buat pandangan mata 'jaga kau kalau kau tak dengar arahan aku' memang lah saya ikooot je. huhu..


9) PEMAAF & CARING
Tidak dinafikan anak no 1 ni pun pemaaf dan caring. Tapi awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham je lah.
--> betul betul betul!


10) PAKAIAN
Nak semua up to date. [Semua nak kemas.]

--> sangat salah! sometimes i do follow trend. sometimes! not all the times. dan saya bukan hamba fesyen. sukahati sayalah nak pakai ape pun yang penting menutup aurat, dan selesa. susah-susah pakai jubah je pegi kelas. senang!


that's it. i'm done with bermaen-maen. now, back to work. poster nak kena hantar jumaat ni. grrrrr.... penat. ='(

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...