Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, 1 November 2012

cerita nenek.

as salam.

semalam saya dan adik ditugaskan untuk melawat nenek di kampung. the one and only nenek yang tinggal (tak termasuk nenek tiri). sebagai cucu sulong, ianya tanggungjawab yang besar untuk memastikan nenek gembira, sebab kegembiraan nenek = kegembiraan ibu. kegembiraan ibu = ibu tak marah-marah untuk satu hari = kami pun hepi. kekekke...;p

#fyi, my kampung kat Cheras dan Klang je. hee~ sejam lebih perjalanan bila ikot had yang ditetapkan. kalau pecut 45 minit je dah sampai. ngeee~...

last week, raya haji kitorang beraya kejap kat klang, sebelum kami beraya di kampung kelahiran ayah, which is singapore. lahir je kat singapore, tapi menetap kat Cheras. disebabkan kampung kami yang terlalu dekat sampai takde feel pon nak nyanyi lagu 'balik kampung' sepanjang perjalanan, maka trip kali ni sangaaaaaaat mengujakan diri masing-masing. next story! menyingkap tempat kelahiran ayah. hewhewhew..


nantikan~...

eh, tapi sebelum tu saya nak cerita sikit. sampai-sampai kampung time tu nenek tengah tengok cerita indon ape ntah, benci jadi cinta kot. huhuhu.. benda yang buat saya tak jadi nak baring kat bilik kejap before balik adalah sebab dengar nenek cakap;

" ni jelah keje nenek. petang-petang ni takde buat pape, takde orang pun kat rumah, tengok jelah cerita indon ni." -->cakap sambil senyum. tapi riak muka macam sedih. awww~... nenek jangan sedih!

see? betapa lonely nye nenek tapi dia tak nak mengaku. dia hepi sangat bila saya dan si aten datang melawat walaupun seketika. at least dia ade kawan. betapa berdosanya saya sebab boleh terfikir untuk tak nak balik mula-mula tu. sob sob.. maaf nenek. ='(

abes je cerita tu, keluar pulak lagu samsons-akhir rasa ini. ost untuk cerita tu. haa..sudah. melekat pulak aku dengan lagu ni. =____________=


bila balik rumah, punyalah saya search balik lagu ni. sebab dah addicted kan. dan bila dengar balik, lepas tu terbayang wajah nenek yang sedih tu, dan terkesan pulak dengan lirik dia, suddenly mata berair pulak. apekah? =_____________________________________= weirdo.

dan sekarang, asyik buat playback lagu ni je. lagu yang kena dengan waktunya...ingat lagi tak? heh.. dah mula dah......

2 cot-cet cot-cet mereka...:

Emi Syifaa said...

lama x komen :) slmt hri raya korban.. xterlewat lg kan..

>Misz Farah..?< said...

tak lambat pun. selamat hari raya jugak! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...