.petua nak cari isteri.

as salam.

alhamdulillah.. cuti dah habis. once saya balik ke B7-8 apartment yayasan Melaka, pelbagai tugas sedah menanti. hoyeeeah. =__=' lepas ni dah tak boleh kerap update blog. lepas ni dah tak boleh makan banyak-banyak. lepas ni dah tak boleh tengok movie/drama korea malam-malam. test tengah beratur untuk dijawab. quiz menari-nari tunggu untuk diambil. ye, inilah yang kita maukan. T____________T

argh! perdulikan dulu. kekeke... selagi ada masa, meh kita buka topik baru. saya suka buka page pakar diari hati kat facebook. sebab kadang-kadang ade benda menarik yang saya jumpa. dan kali ni saya nak kongsi petua untuk cari isteri. ;)

kata sang lelaki :


Nak cari isteri yang manis wajah, comel tingkah laku, pandai mengaji, suka memasak, pandai menjahit, manja dengan suami, pandai jaga anak, pandai bergaul dengan sedara mara. Suami pergi salam cium tangan, mendoakan suami selamat perjalanan ke tempat kerja, balik di sambut, tidak banyak merungut, turut je cakap suami,sentiasa beralah, memuaskan pandangan dan perasaan suami, ohhh...

kataPakar diari hati  

X ADA POMPUAN mcm tu.. Jangan berangan bro. Setiap dari kita kalau comel yg itu, yang ini pula kurang. Adatlah, jangan mencari sempurna, tetapi sempurnakan yg ada. Itulah cinta, bukan idam nak mcm bidadari, sedar diri :)


betul. mana ada perempuan perfect macam yang awak-awak semua idamkan tu. hargailah apa yang anda-anda semua ada. setiap orang ada kekurangan dan kelebihan masing-masing. i've been living with kakak-kakak dalam rumah sewa. semester ni yang baru dapat sorang dua housemate sama umor. living with them make me realise one thing. definisi 'matang' bagi seorang wanita sangat luas.

kenapa saya cakap camtu? oke. ada wanita yang matang dari segi berpakaian, tapi tidak dari segi yang lain. ada wanita yang matang dalam berfikir walaupun luarannya lansung tak nampak ciri-ciri ketangan fikiran tu. ada juga yang muka nampak je matang, tapi perangai lansung tak matang. ada juga yang matang kerana based on experience hidup yang dia dah alami. ada jugak seorang yang umur dah 25 tapi keperibadiannya lansung tak nampak macam dah umor 25. comel-comel je orangnya. ada pula yang baru 24, tapi act macam orang umo 27. matang!

bab memasak, mengemas rumah, pun satu hal. tak semua wanita boleh conquer dua bidang ni. macam ada sorang kakak kat rumah saya yang dah kawen, dia sendiri mengaku dia pakar dalam bab mengemas, tapi bab memasak dia kurang sikit. macam saya pulak, masak tu, insyaAllah boleh. kemas rumah? heh... fail sikit. or fail banyak. sebab bila saya kemas je mesti ibu still tak puas hati. huhuhu.. sampai hati ibu.. T____T

oke, pointnya kat sini, MANA ADA PEREMPUAN PERFECT KAT DUNIA NI. remember, kami hanya manusia. bukan bidadari. wajah cantik, tapi tak berapa pakar dalam hal surirumah. yang terel bab surirumah pulak, tak berapa nak cun/cantik/comel macam yang di idam-idam oleh kaum lelaki. *sigh*

biar tak cantik di dunia, yang penting cantik pada pandangan DIA.

last but not least;


Wαnitα yάng HEBAT αdαlαh Wαnitα yάng tαbαh istiqomαh menjαgα AURAT..
 
Lelαki yάng HEBAT αdαlαh Lelaki yάng sαbαr menαhαn kehendαk SYAHWAT.. 
Wαnitα & Lelαki yάng HEBAT αdαlαh yάng sαmα² teguh memuliαkαn SYARI'AT :)


done. kbai. nak sambung packing barang. sob sob.. babai kajang~

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...