Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Wednesday, 30 January 2013

summary untuk january.

as salam.

it's been a while since i've publish an entry. menulis tu, banyak kali. tapi semua tergedala. save dekat draft je. *sigh* busy mengalahkan pm. -___-  sampai dekat sebulan lebih kot tinggalkan dunia blog. i wonder kalau-kalau ada yang rindu. eheh? *silatampardirisendiri.*

there's so many things happened. sangat banyak, sampai tak tau nak mula dari mana. let say.. saya dah tamat semester 5. alhamdulillah. waiting for my result this February. hopefully dapat result yang best. amiiiiiiiiiiiin! dan sangat berharap subject-subject yang tiba-tiba time final exam jadi killer paper tu, takde la yang sangkut. tak sanggup lagi nak berdepan dengan ayat 'REPEATERS' tu. seriously. >.<

dah hampir 2 minggu kot saya mula bercuti semester. heh. sekejapnya masa berlalu. rasa macam semalam je ayah ibu amek dari Melaka, lepas tu kitorang kena 'ganggu' time on the way balik, bla bla.... dan macam baru semalam je si Aten pengsan, badan kejang, pastu ambulans datang, then gilir-gilir jaga dia kat hospital, bla bla bla... sampai la sekarang ibu, ayah, aten demam kat rumah. dan saya dapat jawatan bibik sepenuh masa. *sigh*

banyak sangat benda jadi, dugaan datang, dan alhamdulillah kami kuat. saya berpegang pada kenyataan yang;

Allah takkan beri dugaan pada hambaNYA kalau hambaNYA tak mampu.

jadi, bolehlah senyum lebar-lebar sekarang. sebab ada orang pernah cakap;

Sakit tu kifarah dosa. Ujian tu tanda Allah rindu kita. 

kan? =')

disebabkan keadaan rumah yang kabut, maka segala aktiviti persatuan saya tak dapat join. majlis ilmu kat Melaka pun tak dapat nak join. kerja sambilan pun ibu ayah tak bagi. sedih la jugak, sebab balik rumah je kena jadi Rapunzel. tapi ibu cakap;

tolong jaga orang sakit pun dapat pahala jugak. tolong ibu jaga rumah, jaga orang sakit, jaga adik-adik, lagi dapat banyak pahala. kan?

T______T menangistakberlagu.

done. tak regret pun jadi Rapunzel. not bad lah. at least dah berjaya buat instant home made pizza sendiri. (walaupun huduh dan overcook.) pastu dah berjaya masak sambal macam yang ibu selalu buat. yeay! \(^^,)/


oh oh, tak boleh bebel lama-lama. i've got work to do. nak tolong siapkan kerja kak fiexa, dan nak kena fikir surprise untuk event esok. esok birthday ayah. memandangkan birthday ibu 9 january lepas kitorang tak makan kek, so nak celebrate la b'day ibu dengan ayah sekali. comel lah. hehhee.. tak sabar nak buat surprise. gotta go! until next time, wassalam.

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...