Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Tuesday, 15 April 2014

Mengumpul kenangan. Mengumpul bebelan.

as salam.

well hello everyone! sekarang dah masuk cuti semester penggal pertama. lols ayat skema giler. haha.. niat dihati:

"i don't wanna go homeeeeeeee! (coz i won't be studying at home. at all.)"

tapi memandangkan di Apartment Yayasan Melaka tu banyak sangat kes menakutkan teruramanya semasa cuti sem dan it's freaking my parent out. so they decided untuk angkat saya dan buku-buku beserta B0o-B0o pulang ke rumah. belajar di rumah (katanya). and here i am. dah 4 hari kat rumah membesarkan badan. melayan kerenah nafsu yang tak sudah. pfffttt...

Yesterday while tolong ibu lipat baju yang melambak-lambak tu saya buka la cerita The Vampire Diaries Season 1 episode 1. bla bla bla and i realise, hei, lama dah saya tak tulis diary (a.k.a my blog) dan lama dah tak buat diary (a.k.a diari buku). ade sejarah kot kenapa saya stop tulis diari buku dan taip kat blog je instead. kenapa? heh.. next next next entry please... saja nak buat suspen. hohoho..

sepanjang sebulan kat Melaka banyak wehhhhh benda jadi. penat mak nak mengharunginya. suka duka nangis tawa sume ade. but as my roommates, Dahlia says:

" Ferra ingat je ni semester last. lepas ni dah tak merasa jadi student dah, kalau Ferra tak amek master la. Ni je chances terakhir nak merasa hidup sebagai pelajar"

hah ye. lebih kurang macam ni la dia cakap. kalau dia tak mengaku siap, tak nak dok sebilik. kekekeke.. jadi bersandarkan kekuatan dari ibu ayah adek2 makcik2 nenek sedara2 sepupu2 yada yada.... akhirnya sebulan yang pertama berjaya juga ditempuh. dengan penuh kenangan. Alhamdulillah..


orang mesti terfikir:

*aura negatif masuk*

apa yang susah sangat final yearstudent ni? 

apa yang serabut sangat first month tu?

macam kau sorang je yang pena merasa jadi final year student.

eh kau budak akaun je kotttt.. bukan engineering student. bukan dokter. kira-kira je ponnnn.

heii you! you don't even be in my shoes. snap the crap! !@$%^       ................   lols. i'm sorry. saya bukan orang yang suka mencarut. saya suka menaip je. hihi.. ye saya tau. orang lain ada dugaan yang lagi berat. orang lain ade je boleh dapat straight A, Dekan setiap sem. takde ponnn serabut macam saya ni.

for your information:
- menjadi seorang pemegang Degree in Accountancy tak pernah menjadi pilihan saya. berapa kali ntah saya cakap nak berhenti. nak tuka bidang. tapi pejam celik pejam celik ehhhh.. dah nak habes belajar pulak. =_____='

hal ini kerana (cheeewah) saya seorang yg patuh pada kedua ibubapa saya (booo!) dan oleh kerana akaun pilihan ayah saya dari mula lagi jadi saya turutkan walaupun tak berapa suka. malah perjalanan hidup saya dipermudahkan dalam bidang akaun ni. kenapa? sebab berkat doa ibu ayah saya. saya sedar kalau saya buat benda yang ibu ayah tak berkat je mesti akan jadi sesuatu. bonding maybe? or mungkin kerana Allah sayangkan saya. *wink wink* Alhamdulillah.


sayangkan Allah => patuh pada ibubapa => ibubapa redha => Allah sayang balek.

this is what i've been telling myself.

and for your information lagi, semester ni saya ambil 8 subjek. 8 okeyyy? LAPAN. *pengsan*

bagi student akaun lain, sem 8 ni sepatutnya ada 6 subjek je. tapi memandangkan ibubapa saya nak saya habes awal, maka mereka suruh juga saya teruskan. maka penatnya kemain nak mengharungi kelas yg terlebih banyak dari kawan-kawan, quiz dan test yang lagi banyak dari kawan-kawan. :((

dan juga masalah dalaman, hati dan perasaan, family, trust, dan lagi la. membuatkan sebulan yang lepas saya saaaangat serabut.

TAPI.

Allah kan adil. DIA tak pernah bebankan HambaNYA dengan sesuatu yang kita tak mampu. and it's TRUEEEEEEEEEEEEEEE! memang patut sujud syukur berkali-kali budak ni. banyak sangat nikmat yang Allah bagi. tapi still nak nanges-nanges gedik-gedik mengeluh sana sini. haishhh..

Dalam sem akhir ni, saya jumpa diri saya. dalam sem akhir ni, saya belajar mengawal stress. dalam sem akhir ni, saya belajar jadi lebih matang. dalam sem akhir ni, saya belajar untuk lebih memberi dari menerima. dalam sem akhir ni, saya belajar menyayangi sahabat dan kawan-kawan lebih dari menyayangi diri sendiri. dalam sem akhir ni, saya belajar jadi perempuan yang sejati. oke yang last tu macam geli sikit. =___=

membondingkan diri dengan adek-adek. bermonopod bersama. malah balik kampung jumpa nenek bersama mereka tanpa parent. cuba menjadi cucu yang baik, InsyaAllah.


mencipta memori dengan groupmates tetap. Lokasi: Restoren Windmill, Melaka Raya. 


1st time pegi travel jauh sikit dari Bandaraya Melaka dengan mereka. Class trip to A'Famosa Safari dan Cowboy Town. a day to be remembered. kitorang memang suka jalan-jalan nehhh.. hihihi..


classmate saya perempuan semuanya. gila-gila juga semuanya. a lot of fun and interesting things happen. lagi-lagi bila memasing kena ngorat dengan orang kat sana. hahaha! itu sangat kelakar.


Bershopping dengan Mizat di Pop Donna Concept Boutique, Melaka. Lokasi: Bukit Beruang, berdekatan dengan MMU Melaka. sampai dua kali kitorang datang. melampau sungguh. hahaha..


Geng jalan-jalan makan-makan. abes je kelas terus pecut cari destinasi untuk makan. memandang masa tu lauk kat peti sejuk dah habesss maka nafsu nak makan itu ini mula membara-bara. kekeke... 

Lokasi: Nasi Briyani gam, special lorong Nangka (kot). lorong berdekatang dengan Coconut Shake Kelebang. tak ingat nama tapi ingat tempat je. abes makan, sementara nak tunggu kelas seterusnya pegi makan keropok lekor cheese dan coconut shake, lepak kat pantai Klebang. memang hilang lansung stress aku. hahahaha!


first time keluar dengan cik rumet, Dahlia. ajak Mizat menjejaki Qasreena Cafe atau lebih dikenali sebagai Cherry cafe kot, area Bukit Katil. pergh tersorok okeyy tempat tu tapi kami sanggup menjelajah tengah malam cari tempat makan. dan hasilnya sangat berpuas hati. sedap. saya siap da bawak parent datang makan kat sini. hihihi..

try mee racun dan nasi colosium. sedap. =))


The Plate, area Bukit Beruang. Sebelah Windmills cawangan Bukit Beruang. fully Malay. western food yang boleh tahan la rasanya. menu pon menarik. dan buat bulan 4 ni ada promotion air free kalau amek set ala carte dia. ada satu dish yang chef signature dorang yang saya rasa sangaaaaaat sedap. tak ingat nama dia apa. =__= gambo pon tak sempat amek sebab da tak ingat apa-apa da. tau nak makan je. hahaha..

kalau amek ala carte tak dapat sup. kalau amek set dapat sup dengan air. nice la. Mizat pon okey je makan kat sini. hihihi..


Aritu pon sempat jugak kitorang melantak domino lepas kitorang kena hentam dengan teruk time presentation. oh btw, part 8 ni memang presentation je memanjang. setiap kelas kena present. buat video. berlakon jadi itu ini. hafal script. haish.. >___<

akan tetapi, pabila pulang kerumah, semangat TAKNAK-BALIK-SEBAB-NAK-BELAJAR tu tetiba jadi:

" TAKNAK BALIK MELAKA! TAK NAK AMEK TEST MINGGU DEPAN".

cisss.. ni la bendanya yang saya nak elakkan. tapi da jadi balek. studi? 1/10 je. selebihnya buat mende bebukan.


kunun nye nak studi kat chatime, sebab adik-adik tak boleh fokus nak studi kat rumah. k fine. dengan izin ibu ayah maka kami ke chatime. dah sampai sana belajar 1/10 je, selebihnya main. -___- dan tak lama lepas tu.....

 siap 'culik dengan rela' anak bujang orang. bawak ke the mines. yang paling hepi Akim la. sebab dia ade abang baru. abang yang boleh layan dye. sebok asyik nak maen dengan abg Justin dia tu. mungkin Si Aten kena kawen dengan Justin kot nanti. lols. kalau dia baca ni naya je. ekkekee...jangan risau Aten. akak da bagi restu. *lariksssssssssssssssssssss*

ha last but not least, makcik Farah. masuk sem turun berkilo-kilo. baru sebulan da naek balek berkilo-kilo. and now saya lagi prefer pakai kain dari seluar. unless kalau nak pegi pasar tu seluar tetap jd pujaan la kan. 

-___-

dan saya rasa saya dah terpendek kan diri. sebab sekarang sejak saya fokuskan untuk tak peduli pasal gemok, orang keep asking:

"kau asal macam makin pendek Farah?"

ERK..

mungkinkah saya kena pakai kasut tinggi kat dalam rumah?

kbai.


p/s: memandangkan fokus saya sekarang lebih pada makanan, maka kalau disuakan lelaki korea kat sebelah pun saya da tak macam 

"oh mai melting wehhhhhhhhh kacak bergaya bla bla yada yada.." =___='

instead klu nampak makanan i will be like:

" oh maiiiiiiiii sexy giler strawberry atas kek tu. giler tafffff dan gebu cheesecake tu. ahhhhhh.. ayam yg kacak sedang memanggil2."

lols.kbai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...