Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Tuesday, 27 May 2014

pemerhatian si wanita pada jejaka.

As salam.

hello everyone! of course kalau tetiba saya boleh update blog bermakna saya berada dirumah dan sedang bercuti. eheh.. sebok nak umum pasal UiTM tengah cuti seminggu.

nampak cam seronok je kan cuti seminggu? tapi sebenarnye TAK LANSUNG! masa makin suntuk sebelum final exam.aktiviti sana sini nak kena attend. exam sana sini. discussion lagi. masalah itu ini lagi. haish..

PAPEPUN..

ahaa.. meh story-story sikit.

sejak dua menjak ni jiwa remaja saya meronta-ronta nak buat benda lagha. oh yee.. saya sekarang semakin lagha. wuuuuu~.. lagi banyak dugaan Allah bagi, lagi lagha pulak jadinya. ohoiii Farah. da banyak dosa nak tambah dosa lagi dah kenapa? (>__<)

what have i done beberapa minggu ni, selain dari meng-usha anak bujang orang, saya juga dah mula berjinak-jinak dalam dunia stalking balek. ceit.. macam takde keje. ahaaa.. but then hasilnya beberapa analisis berjaya saya kumpul. maka ni lah hasilnya. eh jap, nak bebel lagi.

Seriously, saya patut sorok sikap satu ni daripada my future guy. stalking. nanti kang tak pasal-pasal dia takut. sebab i don't think that i would take sampai 6 tahun nak kenal hati budi someone tu but end up lepas 6 tahun tau dia jenis tak boleh setia dan tak boleh takde pompuan dalam hidup dia. heh.. serik dah. sia-sia je 6 tahun yang dah terkumpul tu. buat malu ja zaman jahiliyah yg cenggitu. i hope one fine day when i meet my future guy, saya ade kekuatan untuk teros ajak dia nikah. ahah! i don't mind kalau kena tolak. at least lepas tu bole buang perasaan tu jauh-jauh. takde la simpan buat virus dalam hati. hitamkan hati je. -___-'

all bout LELAKI based on Ferra si lampi punya observation. 

(mungkin benar mungkin salah. so... jangan percaya seratus percent okeyyy)

---> bias. dengan wanita yg bertudung labuh ke, islamik ke, lain caranya. cuba kalau dengan girl yg jenis sosial sikit. pergh.. kemain. -___-'

---> ada satu tahap ni dorang tak boleh kalau takde kawan perempuan yang dia rapat. dan benda ni berlarutan sampai waktu kawen. kalau isteri dia busy dengan benda lain, mula lah dia buka mata pada orang lain. lebih kurang tak reti setia la.

CASE:
my big bro masa sekolah dulu.. dia ade girlfriend yang dari sekolah sampai sekarang dorang still bersama. tapi sebenarnya tanpa pengetahuan the girl, sebenarnya ade je beberapa kali si big bro ni cuba mengurat girl lain. dan saya yang naif time tu pegi tolong pulak. berdosa gilerrr... mianheeee sry!

tapi katanya, itu untuk suka-suka je, dengan the girl tu dye serius. ahh.. rasa macam memang tak boleh percaya lansung dengan lelaki.

---> lampi. ahaaa.. kalau yang ni memang kita satu geng la. saya pon lampi, stok lambat pikap. tapi laki ni lampi dalam bab perasaan je. cuba bab lain yang membabitkan nafsu. perghh laju je. tak kira la dia islamik ke sosial ke. haishh.. malu pula.

---> gatal. yang ni kompem. ada satu waktu tu kalau dia tak dapat dgn girl dia or isteri dia, dia akan cuba lunaskan juga kegatalan itu pada orang lain.

CASE:
contohnya kalau dia nak pegang tangan makwe dia lepas tu makwe dia taknak dan tak kasi, ade la orang lain yang jadi mangsa.mungkin pasang lain ke..  atau ade kekasih gelap ke. atau buat kat kengkawan yang sosial ke. hmm.. tapi yang ni mungkin tak semua kot? kot. kot..? errr..

---> Lambat matang. hahahaha! yang ni kengkadang comel. sebab dorang suka buat perangai comel tak matang tu dan buat certain pompuan bole cair. tapi kalau lambat matang dalam berfikir tu memang nak kasi lempang je rasa. suka buat keputusan melulu. tal fikir apa consequences. hmmm..

--->  Manis mulut.sweet talker.no offense. kekadang lelaki yg panas baran ni ya Allah pandai gilos mengayat. tapi lelaki nerd yang tak reti bermanis mulut time bercakap pun somel gak. ahaaaa... gilos.

dan banyak lagi la kan. tapi malas nak taip benda lagha ni memanjang. kang tak habes kat satu entry je. hoho..mungkin datangnya lagha saya ni sebab penat dok kat hospital lelama jaga nenek pastu asyik nampak lelaki kacak ber kot putih dimana-mana (a.k.a dokterr) ahahahaha... ngeng. masuk air.

pape pun, jangan pernah percayakan lelaki. based on pengalaman dan pemerhatian sya, lelaki ni jangan kita  serahkan hati kita sepenuhnya. letak la doubt sikit. pastu bagi sikit je cinta kat dorang. selebihnya bagi pada yang berhak. bagi pada ALLAH. kan lagi best? tak tipu la.. Allah mana pernah lukakan hati kita. kita je 'curang' dari ingat ALLAH lepas tu bila ade prob sikit baru nak 'rujuk' balik pada ALLAH.

eh jangan marah. sebab saya mengaku saya pun sama. kita satu geng! -___-' da sampai masanya untuk ingat ALLAH setiap masa. tak kawen pun takpe lah. yang penting ada Allah. okeyyyy?

ahh mengantuk lak. tgk tajuk entry ni pulak rasa nak muntah. geli gilos. hahahaha.. gedik ah. kbai. until then, wassalam.

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...