Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Sunday, 13 October 2013

Tak kenal diri, maka tak kenal Allah.

As salam.

Tajuk kuliah bersama family pada hari ini,

Tak kenal diri sendiri maka tak kenal Allah.

*ihsan gambar google*

sounds easy rite? tapi berat. wuuu~~  disebabkan ini sesama keluarga, maka ayah panggil sorang-sorang, bermula dengan saya *malu gilos* untuk terangkan apa yang saya kenal dengan diri saya sendiri. anything. jadi saya pun...


*ihsan gambar google*

"diri kita, segala kelemahan, kekurangan, kelebihan, itu lah diri kita."

"detail kan lagi. apa dia? senaraikan."

"eh? errr.... aaa.a..."

it's not that hard pon sebenarnya nak klasifikasikan diri kita macam mana. tapi malunya bila nak jatuhkan ego, bagitau pasal diri kita, kelemahan kita pada orang lain. even pada keluarga kita sendiri.  dan disebabkan malu tak terkata, maka..

"tengok, nampak sangat Farah tak kenal diri Farah sendiri. sampai nak cakap pun tak terucap. ego. dah la. skip. next! "

malu. malu.. dan malu. >.<'

oke, the main point yang simple, dari apa yang saya faham arini, kalau kita kenal diri kita, kita akan tahu yang siapa kita. kita sebagai khalifah di muka bumi. apa tugas kita. siapa pencipta kita.

dan bila saya google balik untuk menambah bahan rujukan, saya jumpa sesuatu. berkait dengan tajuk ni, anda juga boleh tambah bahan bacaan disini:

http://rahsiaalif.tripod.com/

he has a good point yang saya boleh terima. jadi......sedikit tentang kuliah hari ni. dan.. wassalam. hihi.. dah ngantok.

p/sss: dah tukar layout baru. dulu kan serabut sangat. busy so tuka mana yang mampu je. huhuhu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...