Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, 6 December 2012

de' posters

MARI menyertai pertandingan POSTER "CARE FOR PALESTINE"
Hadiah terkumpul melebihi RM600
Terbuka kepada pelajar UITM KBM
Tema : CARE FOR PALESTINE
TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 5 Disember 2012
penilaian adalah melalui vote "LIKE" dan penilaian juri.
hantarkan softcopy ke : syuhadajohar@yahoo.com
*undian di group FB : Jawatankuasa Penggerak Mahasiswa, KBM
6-9 Disember 2012
*pemenang akan diumumkan pada 11 Disember 2012 di surau apartment yayasan melaka


as salam.

yes, i've been mumbling bout how busy i am with a lot of assignment,  upcoming test and quizzes, video editing, bla bla bla.. sampai dah homesick giler ni pun tak boleh nak balik KL sebab busy. sob sob... T_T tapi yang tak boleh belahnya, budak gedik ni boleh pulak curi masa untuk join pertandingan poster anjuran Jawatankuasa Penggerak Mahasiswa UiTM KBM. 

fuuuuuuuuuuuuuh... gigih benor si Ferra ni menyiapkan poster-posternye. klau belajar segigih ni kan bagus... =____=' so, tanpa buang masa lagi, meh sini tengok. here's the lucky-enough-to-be-done poster.

untuk kategori berkumpulan:

kunun-kunun nak masuk banyak kali tapi segan, so pinjam nama junior, cik nurain untuk join so-called-group dengan saya. hehe.. yang ni siap within 2 hours and 15 minutes. sebab tu macam simple giler. huhu..

kategori individu:

heh. merepek giler. serabut. tapi saya cuba nak sampaikan mesej. tapi..........hmm..

 bak kata Farah si roommates, 

"ferra ni asyik letak darah dengan bunuh-bunuh je. takkan palestin hanya menggambarkan benda tu?"

dan saya hanya mampu tersenyum. 

tengok orang laen punya poster. pergh.. kretip benor nye lah budak-budak ni. korang takde test esok. so boleh la buat santek-santek kan? huhuhu... penilaian poster ni based on berapa banyak 'like' dan undian juri. malas nak berharap. saya hanya mampu berdoa~.. haha! gedik.

 done with bermaen-maen. sekarang masa untuk studi. esok test FAR a.k.a akaun. okebai.

bigbadwolf booksales datang lagi!

as salam.

dimana ada pesta buku, di situ ade si Ferra. last year, saya tak dapat pergi BIGBAGWOLF punya booksales. eh salah, dah 2 tahun berturut-turut terlepas! ceeeh! this year, i'm gonna make sure saya sempat pergi. sob sob.. siapa tak nak beli buku pada harga yang murah?

bayangkan, buku yang kat MPH or POPULAR bookstore, dapat dalam RM30++, time booksales ni boleh dapat belas-belas ringgit je dan ada juga yang below RM10! o.0 *mata bukak besar-besar ala-ala terkejut*

http://bigbadwolfbooks.com/

last year ayaah tak nak hantar pergi (padahal kat MAEPS, serdang je pong). this year, dorang buat kat MINES je. heh, tak payah tunggu ayah. drive je kete sendiri pegi sane. yippie!!

>.< guys, pada yang baru nak berjinak-jinak dengan buku bahasa Inggeris, this is your chance! beli buku time ni sangat berbaloi. murah dan qualiti sama macam kat luar. so apa tunggu lagi?!

p/s-->kena banyak puasa ni. nak simpan duit pegi shopping buku nanti. huhuhu...
Sunday, 2 December 2012

Jati diri, bina personaliti - Hilal Asyraf.

as salam.

hari ni hari ahad. maka, mari kita publish entry yang dah lama ada dalam draft. =___=' hehehe..


pada 8 november yang lepas, disaat saya tengah dilanda deman TEST 1 (which ade exam yang berderet-deret starting from jumaat, sampai la rabu minggu seterusnya) Hilal Asyraf datang ke KBM untuk program BINA JATI DIRI anjuran fakulti Business Office Society (kot nama dye. lupe) dan Rakan Intelek. dilema yang keep coming time dapat tau tarikh program tu;

"kau ade 2 test lah hari sabtu tu. giler ape nak pergi?"

"Jumaat tu kau ade test FAR (akaun) lah. bunuh diri ape pergi program laen selain dari belajar?"

"masa tu emas! program ilmu kan kau dah banyak pergi. tak yah pergi yang ni pun takpe."


heh. jahat punya hati. jahat punya otak. jahat punya fikiran. uweek! aku tetap nak pergi. hohoho... dan akhirnya, saya pergi jugak. =) thank kawan-kawan yang sudi teman kita pergi. dan desak kita pergi. =___=' alhamdulillah.. banyak point yang saya dapat. tapi nak tulis tu, panjang la pulak kan. hehe.. saya tulis mana yang penting jelah. heee~..

 "Jati Diri Bina Personaliti"


Personaliti 1: RABBANI => Berada dlm batasan Allah within syariat

Personaliti 2: MATANG => Pandai bezakan & prtimbangkan antara baik & buruk

Personaliti 3: BERWAWASAN => Ada matlamat, perancangan jelas

Personaliti 4: DISIPLIN => Tahu which one to make as priority

Personaliti 5: MUHASABAH => Check & Balance, tahu kelemahan & kekuatan diri, Make Next Plan for the future


5 point penting yang bro Hilal Asyraf terangkan. ade dalam buku conteng saya penerangan dia ni, tapi buku tu dah basan lencum terendam dalam air. takpelah. mungkin takde rezeki nak bebel panjang-panjang arini. 
>.<

sekitar program Hilal Asyraf.


meet Jiha. she's the one who force me to come. kekeke.. sebab saya beli tudung dari dia, and dia nak jual tudung lepas program tu, maka saya sebagai 'model-tak-berbayar' kena tunjuk contoh pada pembeli. =___='

meet Ira, the one and only budak kelas yang sanggup teman saya pergi program ilmu. setiap program ilmu RI dia dengan rela hati nak join. i'm so proud of you my dear!

kaunter pendaftaran. hehe.. saya takde keje malam tu. so boleh bersenang lenang dengar talk~


YDP RI memulkakan majlis dengan sajak buat Nabi Muhammad SAW. sob sob.. well done pak suhaimi!

duduk di depan sekali memberikan saya peluang yang luas untuk dapat ilmu dengan lebih jelas. hehe!





done.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...