Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, 24 November 2011

.: demam lomo. :.

winnie the pooh

red

yellow

purple

pink
*more design, visit;


as salam.

long time no see. hehe.. memandangkan esok ade test so tak bole hadap lapy lama-lama. baiklah, tanpa mukadimah let me go straight to the point okay..? nampak tak gambar2 kamera kat atas ni? haaa.. mari saya perkenalkan, LOMO AQUAPIX WATERPROOF CAMERA!

"lomo? apekah? domo ke? adek bradik domo ea?"

adoi, ingatkan taknak buat meukadimah. bagi yang tak tau lomo tu ape, baca kat bawah ni;

“LOMO” means a kind or attitude when you take a picture, just click and snap.

Don't think about the aperture, shutter and don't even mind the angle or the

composition of a picture.


extract from: laman web mana entah.huhu..

LOMO ni lebih kurang trend la sekarang. siap ada laman web khas lagi bagi penggemar lomo. cer usha sini;


so, lomo aquapix ni one of camera bawah group lomo ni. senang cerita kamera kodak. tau tak kamera kodak tu ape? kalau tak tau jugak...cer tanya mak ayah anda, sure dorang tau. ;) (orang nak cepat memang malas nak terang panjang-panjang. kat bawah ni ade description

Features :

Waterproof 35mm Camera ( including casing)

Focus Free

28mm f/9.0 Picture taking Lens

Easy Film Loading System

Thumb-Wheel Film Advance System

Wrist Strap lncluded

Detachable Waterproof Casing

1.35mm camera with clear plastic waterproof casing

2.Remove camera from out casing by flipping open blue clip in direction of arrow .

3.Remove camera from casing to load 35mm film.

4.Camera operates best up to maximum depth of 10 feet and distance of 4 feet.

5.For underwater use place camera inside waterproof casing .



untuk pengetahuan anda juga, kamera ni boleh guna SEUMUR HIDUP kalau anda pandai jaga lah, dan TAK GUNA BATERI ataupun TAK PERLU CHARGE, hanya masukkan kodak (beli sendiri) dan klik!

haaaa...berminat tak? kalau berminat boleh pre-order dengan saya, dari sekarang hingga 12/12/2011.

harga? murah je.. untuk blogger yg disayang, RM 48 exclude postage! haaa... berminat tak berminat tak? kalau berminat boleh la emelkan order anda ke fara.azrina@gmail.com. atau boleh add saya di facebook;


any inquiry tanya saya terus. insyaAllah saya akan jawab.=)

contoh gambar guna lomo aquapix,

user posted image
best tau, jarang ade kamera boleh guna dalam air. =) rugi kalau tak order sekarang.
Monday, 21 November 2011

.: sabar itu sebahagian daripada iman :.


as salam.

normally, kalau ada benda jadi aku akan mudah redha. alhamdulillah. tapi setelah lama tak diduga, baru Allah duga sikit terus aku jadi m0ody, bad m0od, marah sangat membara-bara. padahal tengah puasa ni! ish3...

just now something happen. dengan penuh perasaan tak sabar, lepas je habis kelas aku terus berlari balik ke bilik. dan waah! aku terkejut tengok tingkap sebelah meja belajar aku hilang. dengan pantas aku tengok kebawah dan sah! tingkap aku jatuh kat bawah! tak pernah aku bayang aku akan diduga begini sekali.

memang betul, angin hari ni kuat sangat. sangat kuat! sampai aku yang dah macam gajah ni rasa nak terbang melayang. tapi tak sangka pulak mangsa tingkap terbang kali ni adalah aku. gambar dibawah merupakan bukti sahih tingkap bilik aku yang dah terburai.


menangis? memang la! terkejut, sedih, takut, risau, penat semua jadi satu. ditambah lagi dengan abang technician 'hensem' (bak kata housemate) yang berjaya menakutkan aku dengan kata-kata tajam dye bahawa SEMUA NI SALAH AKU dan aku kena bayar cas untuk 'tingkap terbang' tadi. argh! boleh tak saya nak cakap abg ni tak hensem?! huhuhu..

entah kenapa aku terfikir;

"bila aj sakit, senang je aku suruh dye sabar. bila member aku ade problem, benda first yang aku bersyarah kat dye suruh bersabar. but now, bila Allah duga aku sikit, terus aku melatah salahkan sana sini without fikir untuk bersabar."

ASTAGHFIRULLAH! apa nak jadi dengan aku ni?

aku suruh orang besabar tapi aku sendiri tak laksanakan. nampaknya, aku tak layak nak nasihatkan orang lain. *down lagi*.

“Dan sesungguhnya Kami akan memberi balasan kepada orang yang sabar dengan pahala yang lebih baik dari apa yang telah mereka kerjakan.” (Surah al-Nahl, ayat 96)

Firman-Nya lagi yang bermaksud:

“Sesungguhnya hanya orang yang bersabarlah yang disempurnakan pahala mereka tanpa batas.” (Surah al-Zumar, ayat 10)

Rasullah bersabda:

“Sabar itu separuh iman.” (Hadis Riwayat Abu Na’im daripada Ibn Mas’ud)

Sabda Baginda SAW lagi yang bermaksud:

“Dalam kesabaran terhadap perkara yang tidak disukai itu banyak kebaikannya.” (Hadis Riwayat al-Tirmizi daripada Ibn Abbas)



semoga aku berjaya mengharuni dugaan kali ni. amiin..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...