Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Saturday, 31 May 2014

let it go. let you go.

INTRO:

SWEETBOX - everything gonna be alright (reborn)
lagu tema untuk buat assignment minggu ni. lols.


As salam.

Esok da nak balek Melaka da, InsyaAllah. teruskan perjuangan yang da nak abes ni. sikit je lagi Farah, and you'll be free. abes da belajar.

to be honest, i'm kinda cuak sebab betul ke saya nak end up study ni dengan pointer yang rendah? sejujurnya, dengan banyak shitty things happen during past semester dengan fail yang belanbak kali dan emosi yang terganggu dengan banyak.. betul ke saya nak abes belajar ni? bila saya kira-kira balik, entah berapa kali saya cakap saya benci akaun. berapa kali saya cakap saya rasa macam nak quit dan nak kawen je. *lols*  siap ada satu waktu tu saya dah melamar someone nak ajak kawen. nampak tak seriusnya saya nak lari dari belajar ni? *tutup muka*

tapi pejam celik pejam celik..ehh.. da nak abes da. good thing saya tak jadi kawen betul betul time belajar ni. hahahaha.. ibu da bagi greenlight pun sebenarnya kalau saya nak kawen time belajar tapi Allah lebih mengetahui kan. so settle da bab hati dan perasan.

sekarang cuak nanti da keje macam mana pulak. senang tak nak dapat keje. pointer rendah gilos bagai.. and later saya muhasabah diri balek. hei... rezeki bukan pada pointer. kalau takde rezeki jadi akauntan/auditor, jadi business woman. ahaaa... setel bab masa depan.

dan dalam minggu ni setiap hari saya rasa saya tidur lepas subuh.nak siapkan assignment yang banyaknya ya ampunn.. dengan melayan dan menjaga orang sakit lagi.. dengan nak setelkan hal rumah lagi. memang boleh giler la. tapi alhamdulillah..arini Allah bagi rezeki ki tengok wayang dengan teman gaduh saya a.k.a my little sis. cite Maleficent. not bad disney. sekarang disney cuba ketengahkan yang true love kiss bukan hanya datang dari seorang putera ataupun mana-mana lelaki, tapi pada orang yang benar-benar kasihkan kita. ibu, kakak, adik.. sort of like that. dan disney juga berjaya tunjukkan kanak-kanak zaman sekarang supaya jangan mudah percayakan lelaki..sebab they were like total jerks. ahaaa.. oke2. bukan semua lelaki.




 


semangat nak tengok cerita how to train your dragon 2. tapi malangnya masa tu tengah busy. 12 June keluar. hm.. download jela kot nanti. ah ngantok. until then, wassalam.


yuna kim - without you now. ringtones hempon. ahahaha.. lirik mendalam. lols.


Thursday, 29 May 2014

current obsession

As salam.

memandangkan saya baru habes menaip assignment untuk subjek MAF640 makanya saya rasa rajin nak taip lebih-lebih dekat blog pula. hoho..

obsesi saya terhadap barang dan keinginan sangat mudah berubah mengikut waktu.tapi ade juga lah yang kekal sampai sekarang. for example, saya masih suka mengumpul novel, anime, masih suka makan. hahaha! yang tu tak payah kira kot. memang wajib masuk dalam favvvv list.

tapi lately saya da macam berubah sikit. dah mula cipta interest untuk bersosial dengan public. ohooi.. kalau nak tau saya yang dulu jenid yang suka dok dalam bilik je tak kuar umah kalau dekat ruma sewa tu. kalau orang tak ajak keluar memang takde la saya nak keluar rumah. in fact, kalau ibu ayah datang Melaka pun saya tak tahu nak bawak melawat mana sebab..er... tak pena keluar?

but now everything has change! muehehehe.. i'm no longer that fools. kira da reti la nak bersosial dengan orang laen. lagi-lagi dengan classmate. tehee~

so my 1st obsession buat masa ni,

1.  MENGUMPUL KENANGAN.

kalau kelas ade buat makna-makan ke, pape event ke insyaAllah saya akan attend. kalau dulu..err... malas? malu..? huhuhu.. dan paling latest, saya join jugak dinner Fakulti.

dimana-mana mesti ada makanan. ahaaa~

tema masquerade. pakai baju jubah je pegi dinner. ade haku kesahhh? huehuehue..

funny things kat hotel ni ada event lain juga waktu tu. ntah macam mana ada orang bukan Islam yang tertarik dengan jubah saya dan sanggup kejar saya sampai dekat ballroom kitorang untuk ambil gambo saya dan baju ni. ahaaa... pakai jubah pun dapat perhatian. malu la iteww~


ni masa Pesta Buku Antarabangsa aritu. saya dan mizat overnite ke KL semata-mata nak shopping buku. ohoiii.. penat gilos. pastu date pulak kat KLCC. memang mencipta kenangan sungguh.


Di Melaka Mall kununnya nak tengok festival belia kat seberang. sekali ade Hijab Fiesta kat bangunan tu juga. so sesambil jejalan tu gedik-gedik la cuci mata tengok tudung itu ini. ahh..pakai baggy shirt je pegi sana sebab tak pelan pon.

ni last week kami ke PC Fair di Mitc Melaka. memang keje menghabiskan duit ke ape. banyak snagat shooping sem ni. -___-' dan kemudian melantak di Restoren Ayam penyet dekat area MiTC. ni atas cadangan Mizat of course. sedap gilos nasi dia tapi lepas makan mengantok ya amat. nak buat assignment pun dalam tangisan sebab mata nak terpejam je lepas tu. huhu..

2. Beanie/ Baret


masa saya beli bende ni si Alia adek saya tanya:

"eh buat apa akak beli benda ni? akk bukannya freehair ponnn."

" ehhh..tak semestinya akak nak pakai sebab nak tunjuk kat orang. pakai ni untuk kepuasan diri sendiri. nak dapat feel moe-moe macam dalam anime. kekekeke"

erk.. hahaha.. ni la susahnya kalau dah terpengaruh dengan anime. tapi memang berguna pun beanie ni kat rumah. contoh kalau bad hair day, boleh pakai beanie ni untuk cover. pastu kalau rasa sesekali nak ngorat hubby, pakai la cekci-mekci macam orang barat tuu pastu accessory pakai beanie. kawaiii~ hahahaha..

lols. cerita macam orang dah kawen je. *tutup muka* ahh.. tak peduli. nak jugak pakai. heehehe..

3. cats/ rabbit headband

 


mana dapat ilham nak pakai? sebab tengok anime. hahahaha.. *tutup muka*

tapi seronok la. dress up macam nak pakai kat luar tapi sebenarnya pakai kat rumah je. nanti boleh prektis untuk suami pula. ehh.. *tutup telinga. panas. blushing*

headband ni sangat berguna terutama bila rambut tengah cari gaduh dengan kita. tetibe rasa muka dah macam kak limah dengan rambut menggerbang segala..serikan la dengan headband. kompem selamat. nanti da kawen ade kemungkinan future suami nak isteri kekal dengan rambut panjang. so kena prepare la kalau datang time macam menyampah giler dengan rambut panjang. ni pun saya belajar dari pemerhatian orang sekeliling. uhuks.. stalker. 

4. boots



ahhhh! stress tengok kasut boot cecantik di instagram. sape kata pakai  skirts dan seluar panjang tak boleh pakai boots? boleeyyy je okeyy! hehe.. in fact, kang raya kalau dah tak jumpa heels yang selesa mungkin saya nak pakai boots je. keh keh keh.. lepas tu kompem kena marah dengan ibu. sebab menyusakan diri dan sangat laaaaa weirdo. ohooo.. takpe ibu. akak memang weirdo ponn. kikiki..

alaa...ade lagi nak bebel tapi da nak pukul 4 pagi pulak. ceit. kena tidur ni. kang tak bangun subuh. wuuu~ nasib la kau Farah. orang lain update pegi jalan sana sini.. kau update pasal barang je laaa.. hmm.. until then, wassalam.

p/s---> i wonder what happen to gitar aku. lama tak main. rindu pulak tetibe. huhu..
Tuesday, 27 May 2014

pemerhatian si wanita pada jejaka.

As salam.

hello everyone! of course kalau tetiba saya boleh update blog bermakna saya berada dirumah dan sedang bercuti. eheh.. sebok nak umum pasal UiTM tengah cuti seminggu.

nampak cam seronok je kan cuti seminggu? tapi sebenarnye TAK LANSUNG! masa makin suntuk sebelum final exam.aktiviti sana sini nak kena attend. exam sana sini. discussion lagi. masalah itu ini lagi. haish..

PAPEPUN..

ahaa.. meh story-story sikit.

sejak dua menjak ni jiwa remaja saya meronta-ronta nak buat benda lagha. oh yee.. saya sekarang semakin lagha. wuuuuu~.. lagi banyak dugaan Allah bagi, lagi lagha pulak jadinya. ohoiii Farah. da banyak dosa nak tambah dosa lagi dah kenapa? (>__<)

what have i done beberapa minggu ni, selain dari meng-usha anak bujang orang, saya juga dah mula berjinak-jinak dalam dunia stalking balek. ceit.. macam takde keje. ahaaa.. but then hasilnya beberapa analisis berjaya saya kumpul. maka ni lah hasilnya. eh jap, nak bebel lagi.

Seriously, saya patut sorok sikap satu ni daripada my future guy. stalking. nanti kang tak pasal-pasal dia takut. sebab i don't think that i would take sampai 6 tahun nak kenal hati budi someone tu but end up lepas 6 tahun tau dia jenis tak boleh setia dan tak boleh takde pompuan dalam hidup dia. heh.. serik dah. sia-sia je 6 tahun yang dah terkumpul tu. buat malu ja zaman jahiliyah yg cenggitu. i hope one fine day when i meet my future guy, saya ade kekuatan untuk teros ajak dia nikah. ahah! i don't mind kalau kena tolak. at least lepas tu bole buang perasaan tu jauh-jauh. takde la simpan buat virus dalam hati. hitamkan hati je. -___-'

all bout LELAKI based on Ferra si lampi punya observation. 

(mungkin benar mungkin salah. so... jangan percaya seratus percent okeyyy)

---> bias. dengan wanita yg bertudung labuh ke, islamik ke, lain caranya. cuba kalau dengan girl yg jenis sosial sikit. pergh.. kemain. -___-'

---> ada satu tahap ni dorang tak boleh kalau takde kawan perempuan yang dia rapat. dan benda ni berlarutan sampai waktu kawen. kalau isteri dia busy dengan benda lain, mula lah dia buka mata pada orang lain. lebih kurang tak reti setia la.

CASE:
my big bro masa sekolah dulu.. dia ade girlfriend yang dari sekolah sampai sekarang dorang still bersama. tapi sebenarnya tanpa pengetahuan the girl, sebenarnya ade je beberapa kali si big bro ni cuba mengurat girl lain. dan saya yang naif time tu pegi tolong pulak. berdosa gilerrr... mianheeee sry!

tapi katanya, itu untuk suka-suka je, dengan the girl tu dye serius. ahh.. rasa macam memang tak boleh percaya lansung dengan lelaki.

---> lampi. ahaaa.. kalau yang ni memang kita satu geng la. saya pon lampi, stok lambat pikap. tapi laki ni lampi dalam bab perasaan je. cuba bab lain yang membabitkan nafsu. perghh laju je. tak kira la dia islamik ke sosial ke. haishh.. malu pula.

---> gatal. yang ni kompem. ada satu waktu tu kalau dia tak dapat dgn girl dia or isteri dia, dia akan cuba lunaskan juga kegatalan itu pada orang lain.

CASE:
contohnya kalau dia nak pegang tangan makwe dia lepas tu makwe dia taknak dan tak kasi, ade la orang lain yang jadi mangsa.mungkin pasang lain ke..  atau ade kekasih gelap ke. atau buat kat kengkawan yang sosial ke. hmm.. tapi yang ni mungkin tak semua kot? kot. kot..? errr..

---> Lambat matang. hahahaha! yang ni kengkadang comel. sebab dorang suka buat perangai comel tak matang tu dan buat certain pompuan bole cair. tapi kalau lambat matang dalam berfikir tu memang nak kasi lempang je rasa. suka buat keputusan melulu. tal fikir apa consequences. hmmm..

--->  Manis mulut.sweet talker.no offense. kekadang lelaki yg panas baran ni ya Allah pandai gilos mengayat. tapi lelaki nerd yang tak reti bermanis mulut time bercakap pun somel gak. ahaaaa... gilos.

dan banyak lagi la kan. tapi malas nak taip benda lagha ni memanjang. kang tak habes kat satu entry je. hoho..mungkin datangnya lagha saya ni sebab penat dok kat hospital lelama jaga nenek pastu asyik nampak lelaki kacak ber kot putih dimana-mana (a.k.a dokterr) ahahahaha... ngeng. masuk air.

pape pun, jangan pernah percayakan lelaki. based on pengalaman dan pemerhatian sya, lelaki ni jangan kita  serahkan hati kita sepenuhnya. letak la doubt sikit. pastu bagi sikit je cinta kat dorang. selebihnya bagi pada yang berhak. bagi pada ALLAH. kan lagi best? tak tipu la.. Allah mana pernah lukakan hati kita. kita je 'curang' dari ingat ALLAH lepas tu bila ade prob sikit baru nak 'rujuk' balik pada ALLAH.

eh jangan marah. sebab saya mengaku saya pun sama. kita satu geng! -___-' da sampai masanya untuk ingat ALLAH setiap masa. tak kawen pun takpe lah. yang penting ada Allah. okeyyyy?

ahh mengantuk lak. tgk tajuk entry ni pulak rasa nak muntah. geli gilos. hahahaha.. gedik ah. kbai. until then, wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...