Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Tuesday, 16 July 2013

this girl is on fire cause she miss her housemates!

as salam.

hai awak-awak sekalian. kita jumpa lagi! hihi.. ingatkan dah lama tak update blog dah takde la orang baca blog kita. tapi komen dari sis Atiqah Wadiah membuatkan hati melonjak-lonjak untuk terus menaip. thanks you sis! :)

anyway, semalam saya ditag oleh kakak-kakak housemates di facebook. butirannya seperti berikut.


credit pic: my facebook.

eheh. kakak rindu saya ye? don't worry cause rindu akak berbalas. kite pon rindu akak! >.< housemates selama dua tahun setengah kat Melaka. susah senang bersama-sama. there's so many memories yang dah ter-create. kekeke.. bahasa rojak makin melampau-lampau pulak sekarang.

a few days ago pa'man cerita pasal housemates anak-anak dia yang tak berapa nak ........ tak tau nak describe macam mana. alhamdulillah, sepanjang saya di Melaka, serumah dengan kakak-kakak comel dan giler (hehehe) tu, takde pon perkara-perkara buruk pernah terjadi. alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah.  mereka matang, tapi boleh je layan si gedik manje ni. kena buli? hahaha.. takde maknenye. kalau ade pon setakat bahan jelah. oh, membahan orang tu memang salah satu dari hobi kami serumah. i mean, membahan antara satu sama lain la. tapi takde pon yang touching. insyaAllah. hihi..


mana nak dapat roommates yang reti masak deobboki? kikiki.. dah la banyak sangat similarities antara kami. nama pun sama. dok kajang pon sama. stalker! kekeke..

setiap kali puasa, mesti ade adengan makan ramai-ramai ni. seronok. sambil makan sambil membahan. kekeke..

the only housemates yang label saya 'dah besar' sebab baca buku kat atas ni. *blush* haha.. mereka giler.
 >.<

 

buat prank giler-giler kat atas bumbung apartment. kononnya nak prank ain sorang, sekali semua kena tepung, kena cebisan kek. haha! 

muka lepas 'berperang' dengan tepung. abes baju tidur masing-masing.

mana ada housemates yang sanggup terjah domino malam-malam semata-mata sebab si gedik Farah dapat info yang domino ade buat offer pizza seposen? haha! projek berani mati dengan cik Aida Hafiza.

the crazy midgets. haha.. group dalam wechat. padahal satu rumah je pon, nak berwalkie talkie bagai. hahaha.. bila ada orang ketuk pintu je guna walkie talkie suh orang yang dok bilik depan bukak pintu. eh, budak bilik depan tu saya lah. =__='

makana feveret kami ketika dilanda kemalasan nak keluar rumah or beli makanan kat luar or tiba-tiba lapar dan tak tau nak makan ape. hihihi..

ketika ribut datang time tengah-tengah malam, si jiha yang baru bangun tidur datang kat ruang tamu rumah yang mana ketika tu ade beberapa orang manusia yang dah terjaga sebab ribut tu, dan jiha pun berkata:

"akak, ni dah kiamat ke?"

"belum lah jiha. kiamat kan hari jumaat. arini kan hari sabtu."

=____=' sengal.



kenangan masa dok kolej Tun Mutahir. kami yang gigih ke surau tingkat 4 untuk bacaan yaasin dari tingkat 10. bisingnya tak hingat dunia. haha!


ni semua cebisan kenangan je. kalau nak ikotkan, banyak lagi nak cerita, tapi cukuplah sampai sini. nak kena kemas rumah al-maklumlah, dok rumah jadi bibik sepenuh masa. lepas tu nak kena jadi driver adek-adek pulak. huhuhuhu..

until then, wassalam.




ehhhh! jap. nak dedicate satu lagu untuk housemates tersayang. hihi..



oke bai!

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...